Duurzame samenwerking binnen verschillende thema's

Samen gas erop!

bedacht & uitgevoerd bij Gaswinkel op kantoor
In samenwerking met Gaswinkel.com bouwen we al meer dan 5 jaar aan omzetgroei, efficiëntere werkprocessen en online vindbaarheid.
lees de case

De doelstelling van de samenwerking was vanaf moment 1 duidelijk: meer omzetgroei en flink automatiseren. Doelen die hand in hand gaan, maar wel tijd nodig hebben. Want om erachter te komen waar de échte knelpunten zitten en waar dus veel winst te behalen valt, moet je een tijdje meedraaien. Dat deden we door simpelweg onderdeel te worden van het team en te ervaren wat de dagelijkse gang van zaken is. Alleen dan kan je echt efficiënt optimaliseren.

omzet binnen 24 maanden
+25%

Door onderdeel te zijn van het team, kun je de meeste winst behalen. Want vanuit vertrouwen ontstaan de mooiste resultaten.

Zo werkten we met een klein team samen om een eigen stijl productfoto's neer te zetten, bouwden we samen met @fervent.digital aan een nieuwe meertalige webshop (met daarin allemaal snufjes die telefoonverkeer enorm verminderde), zetten we een nieuwe stijl neer voor social media en verbouwden we het gehele magazijn (met de focus op zo min mogelijk meters per dag).

Dit resulteerde in een 'nieuwe basis'. Een nieuw beging met flinke besparing van de werkdruk. Werk voor 5 personen werd teruggeschroeft naar werk voor 3 personen.

besparing van fte's
-2fte

Doordat de basis nu goed ingericht was, konden we opschalen om echt meer omzet de toko binnen te fietsen. We bouwden uit richting Duitsland (met daarbij behorende platforms Amazon/Ebay), gebruikten Franstalige collega's om Frankrijk uit te breiden, schreven veel content om op een breed vlak vindbaar te zijn en last-but-not-least, stapten over van Snelstart naar Exact om alle groei in de toekomst ook aan te kunnen.

Zijn we er dan? Nee! Er zitten nog veel kansen in de markt die nog benut moeten worden. Denk maar eens aan automatisch orderpicken in het magazijn of een uitgebreide chatbot.

actieve verkoopplatforms
9
Willem
-
Eigenaar Gaswinkel.com

"Met Stercq als partner zijn we in kleine stappen opgeschaald naar een hogere efficiency in werk- en magazijnprocessen, een geoptimaliseerde webshop, betere vindbaarheid en uiteindelijk meer omzet (en winst). Vandaar de jarenlange samenwerking."

+ andere referenties
sluiten